Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

"Lauman ulvonta voimistuu, se kuuluu jo tarkasti.

Susi kulkee matkansa juosten loppuun asti,

väsyneenä mutta varmasti.

Perillä Alfa tervehtii tyytyväisenä sutta,

on susi saanut tietoonsa jotakin uutta.

Susi juo, ja kertoo asiansa Alfalle.

Alfa nyökkää kiitollisena, on lähetti tuonut viestinsä perille."

 

Täältä pääsee sitten itse asiaan, tarinoihin.

"Kirjoita puhe näin." neuvoo Ulvoja.

*Ja ajatukset näin.* ajattelee Kuu.

Vieraskirja  1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Tähtitaivas

16.03.2018 18:52
Taivaan Varjo, Pohjoisen lauma

Röyhistin rintaani ylpeänä Hyppäävän Oravan kehuista, joskin puuskutin yhä raskaasti. Olin ylpeä itsestäni, sillä reitti oli ollut pitkä ja vaativa. Näin Harmaan Pilven, joka oli syömässä. Toivoin, ettei mestarini loukkaantuisi jos päättäisin ryhtyä lähetiksi.
"Menen Harmaan Pilven luo", haukahdin yhä huohottaen ja lähdin kävelemään kohti Harmaata Pilveä.

//Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

15.03.2018 10:12
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

Pingoin minkä kykenin leiriin, maaliin. Maaliin päästyäni pysähdyin, ja aloin läähättämään kovaa. Katsoin suuntaan, mistä tulin. Oletin, etten näkisi alkajaa, mutta siellä kauempana hän näkyikin. Hetken päästä hänkin pääsi leiriin, ja alkoi läähättämään.
"Hh...mainio suoritus...hh." haukahdin samalla läähättäen. Yskäisin ja kirkastin ääneni. "En olisi uskonut sinun selviävän tuosta!"

Nimi: Tähtitaivas

28.02.2018 18:58
Taivaan Varjo, Pohjoisen lauma

Hyppäävä Orava kiihdytti kaukana edessäni ja pinkoi kohti Myyräniittyä. Tassuni tuntuivat raskailta, mutta lopulta saavutin Myyräniityn. Kiristin tahtia entisestään loikkiessani sen halki. Hyppäävä Orava oli jo niityn toisella puolella ja lähti viimeiselle suoralle kohti leiriä. Puuskutin ja saavuin itsekin niityn reunaan. Enää olisi juoksu leiriin. Läähätin raskaasti ja keskityin ainoastaan tassuihini. Lopulta pääsin leirin sisäänkäynnille ja jarrutin käpälät liukuen. Hyppäävä Orava istui vähän matkan päässä, mutta en tiennyt kuinka kauan hän oli jo ollut maalissa.

//lyhyt tämäkin... Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

28.02.2018 17:49
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

Alkaja pääsi kumpujen yli. Se oli mainio saavutus. Olin tyytyväinen alkajaan. Sitten käänsin ajatukseni taas hengityksen tasaisuuteen ja juoksutahtiin, ja lähdin kiitämään Myyräniittyä kohti. Se olisi viimeinen kohde, ja sitten alkoikin kilpajuoksu leiriin. En silti tiennyt, selviäisikö alkaja sinne asti, olivatkohan hänen voimansa jo lopussa?

//lyhyempi rooli, sorry :(

Nimi: Tähtitaivas

17.01.2018 18:10
Taivaan Varjo, Pohjoisen lauma

Näin, että Hyppäävä Orava otti alamäestä vauhtia, joten päätin yrittää samaa. Lähetti oli kuitenkin kokenut juoksija, joten hän varmasti tietäisi nopeimman tavan. Ilmavirta pörrötti turkkiani juostessani alas ja lähtiessäni ylittämään toista kumpua. Vaikka toisenkin kumman ylittäminen oli rasittavaa, se sujui silti helpommin, kuin olin odottanut. Lähdin taas rinnettä alas ja sitten kolmannelle kummulle. Lähetin tassunaskeleet olivat painuneet kuraiseen ruohikkoon, ja vaikka en tätä nähnytkään sillä hän oli juuri kadonnut kummun toiselle puolelle, tämä juoksi varmasti minua kovempaa, sillä hänen jäljessään oli hieman pidemmät välit. Olin jo kolmannen kummun huipulla ja näin lähetin hahmon. Läähätin ja syöksyin taas alamäkeen.

//Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

17.01.2018 08:22
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

Sain kummun alastulosta hyvin vauhtia, jonka turvin lähdin nopeasti ylittämään toista kumpua. Vauhtini kiihtyi lisää toisen kummun alamäestä, ja kolmas sujui helpolla. Alastulosta olisi kerättävä vauhtia, jotta kaikki kummut saisi ylitettyä. Monet sudet ovat siinä erehtyneet, ja hidastaneet alamäessä, keventääkseen raskasta taakkaansa, mutta sitten heillä ei ole riittänyt voimia enää loppuihin kumpuihin. Vilkaisin kolmannen kummun jälkeen taakseni, halusin nähdä oliko alkaja tehnyt virheen niinkuin muutkin, vai oliko hän nopea ajattelemaan, ja piti vauhtinsa yllä?

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

30.12.2017 11:24
Taivaan Varjo, Pohjoisen lauma

Katsoin kumpuja epätoivoisena kun ne kohosivat edessäni. Niiden ylitys tulisi olemaan haastavaa. Kiihdytin hieman vauhtiani saadakseni kummulla pidempiä ja vauhdikkaampia loikkia. Lähdin ylittämään ensimmäistä kumpua. Se oli raskasta, mutta otin pitkiä ja ilmavaa loikkia ja kurkotin käpälilläni pitkälle. Huomasin, että lähetti alkoi saada etumatkaa ja kiihdytin vielä vähän. Kummun päällä läähätin, mutta en pysähtynyt. Jatkoin juoksua. Alamäkeen se oli huomattavasti helpompaa.

Nimi: Ulvoja

29.12.2017 11:43
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

Kiihdytin vauhtiani. Käännyin kaatuneen puun kohdalta lähteäkseni juoksemaan rajaa pitkin Taivaskummuille. Samalla näin alkajan. Tämä oli kaukana, mutta lähellä. En olisi uskonut tämän pystyvän juoksemaan samalla lailla. *Hyvä.* hymyilin ja pinkaisin vauhtiin. Saavutin kummut nopeasti, ja aloin ylittämään ensimmäistä. Vauhti piti yhä pysyä samana. Se tuntui raskaalta reisissä. Kun olin vielä lähettialkaja, vauhtini hyytyi aina tässä. Kesti kauan opetella se pois. *Mitenköhän alkaja suoriutuu tästä?* mietin samalla.

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

26.12.2017 18:28
Taivaan Varjo, Pohjoisen lauma

Näin lähetin hahmon hämärästi. Tämä oli noin puunmitan päässä edelläni. Juoksin Hyppäävän Oravan perässä niin, että tassuni osuivat sinne, minne lähetinkin tassut. Pidensin askeliani ja kurkotin joka askeleella edemmäs. Yritin pitää juoksuni mahdollisimman hiljaisena. Hyppäävä Orava kiihdytti ja oli jo kaatuneen puun luona. Kiihdytin hieman itsekin ja pidin edelleen yllä pitkiä askeleita. Tuuli tuiversi vasten kuonoani, mutta se ei hidastanut vauhtia. Saavuin itsekin kaatuneen puun kohdalle. Näin kaukaisuudessa kumpuja. Ne olivat varmast Taivaskummut.

//Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

25.12.2017 11:53
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

En nähnyt saati kuullut alkajaa kannoillani. Joko hän oli jäänyt pahasti jälkeen, tai sitten hän osasi juosta ihailtavan äänettömästi. Loikkasin Jäävirran reunamaan, missä oli röykkiöittäin kiviä joista pystyin ponkaisemaan enemmän vauhtia itselleni. Pystyin näkemään kauempana kaatuneen puun, joka oli Syvän Rotkon rajana. Kiihdytin vauhtiani. Juoksu ei vielä tuntunut raskaalta. Mutta viimeistään Taivaskummuilla alkaisi väsyttämään.

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

23.12.2017 18:58
Nyökkäsin ja valmistauduin lähtöön.
”NYT!” lähetin merkki kajahti nopeammin, kuin olisin osannut kuvitella. Tämä otti pitkän loikan ja leiskautti sillä kauas edelleni. Kiihdytin vauhtia, mutta en lähtenyt liian kovaa. Näin Hyppäävän Oravan jo melko kaukana edelläni, joten kiristin hieman vauhtia saadakseni tämän kiinni. Näin Jäävirran, mutta en ehtiny jäädä katselemaan sitä, sillä yritin pysyä niin, että näkisin lähetin.

//Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

23.12.2017 17:03
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

"En yleensä käytä merkkejä, vaan odotan että kuulen jotain, vaikka raksahduksen, ja sitten lähden. Silloin ei osaa odottaa, milloin täytyy lähteä. Sitä sanotaan reaktiolähdöksi. Mutta koska et ole lähetti, voin antaa merkin. Valmistaudu." Totesin alkajalle. Menimme molemmat kyyryyn, ja jännitin takajalkani.
"Valmiina?" Varmistin tältä vielä. Alkaja nyökkäsi(?)
"NYT!" Haukahdin kovaan ääneen, ja ponkaisin suureen loikkaan, joka kattoi matkasta ainakin neljä metriä. Sitten laskeuduin kevyesti ja lähdin juoksemaan tasaisesti, kevyesti ja nopeasti. En vilkaissut taakseni, ja yritin kuulla missä vaiheessa alkaja oli.

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

23.12.2017 16:05
Taivaan Varjo, Pohjoisen lauma

Kertasin vielä reitin mielessäni. Jos jäisin liikaa jälkeen, osaisin palata leiriin. Pistin vinkin mieleni sopukoihin. En tahtonut tietenkään uuvuttaa itseäni heti alussa. Katsahdin taas lähettiin.
”Annatko jonkun merkin?” haukahdin kysyvästi. Oletin, että tämä antaisi jonkun ”lähtölaukauksen”, jotta ymmärtäisin lähteä tämän perään.

//sori tosi lyhyt mut Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

20.12.2017 12:01
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

"Kyllä." Nyökkäsin. "Mutta selvennän reittiä vielä hieman."
"Näetkö tuon kaatuneen puun tuolla? Siitä lähdemme. Juoksemme Jäävirralle, joka sijaitsee suoraan edessäpäin tästä suunnasta katsottuna. Juoksemme sen viertä aina sille kaatuneelle puulle, jota lähemmäs ei Syvää Rotkoa saa mennä. Jatkamme siitä Idän lauman reviiriä pitkin. Pian vastaan tulevat Taivaskummut. Juoksemme jokaisen niistä yli. Sitten vielä loikimme Myyräniityn halki, ja siitä leiriin. Leirin sisäänkäynti on maali." Haukahdin.
"Varoitan vain jo valmiiksi, etten voi jäädä odottelemaan. Minun on yritetyävä parhaani joka harjoituksissa."
"Ja ihan käytännön vinkkinä, ei kannata aloittaa liian kovaa, vaan kiristää tahtiaan vasta loppumetreillä."

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

11.12.2017 07:39
Taivaan Varjo, Pohjoisen lauma

Kävelin nopeasti Hyppäävän Oravan perässä. Metsä oli vielä valoisa, mutta aurinko oli selvästi laskemaan päin. Meidän täytyisi pitää kiirettä jos tahtoisimme ehtiä takaisin leiriin ennen, kuin metsässä tulisi ilta ja pimeys valtaisi sen. Tuuli tuiversi turkkiani. Se oli kylmempi, kun päivällä joten värähdin hieman.
*Kyllä juostessa tulee lämmin*, muistutin itseäni.
”Mikä on reitti?” haukahdin kysyvästi ääneen. ”Mehän kierrämme kaikki rajat, eikö?”

//Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

10.12.2017 13:15
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

Käännyin Harmaan Pilven puoleen.
"Käyhän se?" Kysyin tältä. Naaras nyökkäsi.
"Selvä. Sinä voit mennä syömään. Huolehdin Varjosta." Sanoin metsästäjälle käyttäen alkajan nimen lyhennettä.
"Tule." Haukahdin alkajalle ja lähdin kävelemään reippaaseen tahtiin ulos leiristä.

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

10.12.2017 10:58
Taivaan Varjo, Pohjoisen lauma

Mietin hetken lähetin sanoja. Olin kyllä väsynyt, mutta toisaalta saisin juosta lähetin kanssa. Nyökkäsin hieman epävarmasti.
”Kyllähän se käy”, totesin epäröiden ja katsoin kysyvästi vuorotellen Harmaata Pilveä ja Hyppäävää Oravaa.

Nimi: Kuu

09.12.2017 13:51
Korpin Musta Sulka, Pohjoisen lauma

Hätkähdin alfan haukahdukseen. "Mietiskelen, niinkuin aina." Naurahdin hieman hermostuneena. Siiryin hieman sivuun. Vinkkasin Alfalle, että hän voisi tulla istumaan viereeni. "Tule katsomaan tähtiä." Katsoin Alfaa suoraan tämän kirkkaan sinisiin silmiin.

//Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

08.12.2017 15:27
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

Yllätyin hieman alkajan lausahduksesta.
"Varmasti olisit." Kannustin tätä. Vilkaisin Harmaaseen Pilveen. Hän näytti olevan hieman harmissaan siitä, että hänen alkajansa tahtoi lähetiksi. Väläytin hänelle -olen pahoillani- katseen, ja hän vain kohautti lapojaan.
*Niin. Alkajan oma päätös. Alkajana olo on tärkeää. Silloin pitää tietää, miksi haluaa. Partiosutena ei enää pääse kutsujaksi tai lähetiksi. Suurin osa alkajista kuitenkin valitsee partiosuden tien.* ajattelin. Huokaisin. *Minä valitsin tämän tien...joka tarkoittaa myös etten koskaan voi saada kumppania tai pentuja. Sama on kutsujilla. Se on vähän kuin unelma, tai perhe. Niistä pitää valita.*
"Voimme pitää pienen leikkimielisen kisan, jos tahdot." Ehdotin.
"Aivan koko reviirin ympäri, niin nopeasti kuin voi. Kestävyyttä ja nopeutta mitataan. Siinä samalla olisi tämän päivän harjoitukseni."
"Saatat olla väsynyt harjoituspäivän jälkeen, joten ymmärrän jos et jaksa." Selvensin vielä.

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

08.12.2017 15:06
Näin Alfan lähtevän leiristä, mutta en jaksanut kiinnittää siihen huomiota. Lähetin piti kuulemma olla nopea.
"Juoksuharjoitukset kuulostavat kivoilta!" hihkaisin. "Juokseminen on mahtavaa! Olet varmaan todella nopea! Olisinkohan minä tarpeeksi nopea?" mietin ääneen.

//Lyhyt mutta Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

08.12.2017 08:30
Kirkas Tähtiyö, Pohjoisen lauma

Astelin leirin uloskäyntiä kohti. Olin helpottunut siitä kettuasiasta. Katselin sivusilmällä miten lähetti, alkaja ja metsästäjä keskustelivat. Vilkuilin heitä epäluuloisesti.
Olin kuulevinani sanan "kielletty puheenaihe."
Huokaisin ja astelin ulos leiristä. Kävelin vähän aikaa, ja lempeä tuuli puhalsi turkkini lävitse. Huomasin Korpin Mustan Sulan, Betani, istumassa kivellä katselemassa taivasta.
"Hei." Haukahdin tälle.
"Miksi sinä täällä yksin istut?" Kysyin tältä.

//Kuu?

Nimi: Ulvoja

07.12.2017 20:08
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

"Vapaa-aikaa on paljon, mutta se pitää osata käyttää hyödyksi." Totesin. Olin tyytyväinen, ettei alkaja alkanut kyselemään enempää kielletystä puheenaiheesta.
"Minä pidän juoksuharjoituksia joka päivä, ja yritän aina rikkoa edellisen nopeusennätykseni. Kuntoa ei saa päästää rapistumaan. Nopeus on lähetin tärkein taito, joka lähetillä täytyy olla hyvä." Kerroin.

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

07.12.2017 16:34
Mielenkiintoni heräsi heti, mutta päätin olla kysymättä enempää, sillä jos Alfa oli tehnyt siitä kielletyn puheenaiheen, en viitsinyt kysellä asiasta.
"Onko läheteillä paljon vapaa-aikaa? Mitä lähetit tekevät, jos ei ole viestejä vietävänä?" jatkoin kyselemistä. Lähetin tehtävä kuulosti mukavalta, mutta toisaalta saalistaminenkin vaikutti mukavalta. Taisteleminen taas tuntui vastenmieliseltä ajatukselta.

//Ulvoja?

Nimi: Ulvoja

07.12.2017 12:52
Hyppäävä Orava, Pohjoisen lauma

"Se on hieman monimutkaista..." totesin.
"Se riippuu täysin lauman tilasta, ja Alfasta."
"Mutta kerronpa nyt näin yleisesti. Lähetin tehtävä on viedä tärkeitä viestejä." Kerroin.
"Uusia tehtäviä tulee usein. Pitää ilmoittaa Täydenkuun kokoontumisiin tulevien susien määrä toiselle laumalle, kerran kuussa. Se on tavallista." Sanoin. Alkaja nyökkäsi.
"Tähtiyön aikana lähetit eivät ole saalistaneet ja taistelleet. Olemme keskittyneet täysin omaan tehtäväämme, ja sillä minimoidaan riskit, joita voi sattua. Lähetin tehtävä on tärkeä."
"Erikoisia tehtäviä ei ole hirveän usein. Olen vain kerran lähettiaikanani vienyt todella tärkeän viestin. Se oli silloin, kun.." aloitin, mutta sitten hiljenin.
"Siitä ei tarvitse tietää enempää..se on vanha asia...vakavakin sellainen." Totesin hiljaa.
"Alfa on kieltänyt puhumasta siitä."

//Tähtitaivas?

Nimi: Tähtitaivas

07.12.2017 12:26
Taivaan Varjo, Poohjoisen lauma

”Mitä kysyttävää sinulla on?” Hyppäävä Orava kysyi minulta. Hätkähdin hieman, sillä oletin, että lähetti olisi alkanut vain kertoa tehtävästään. Mietin hetken sopivia kysymyksiä. Hyppäävä Orava katseli minua ystävällisesti.
”Öm... Mitä lähetit tekevät? Kuinka usein heille tulee erikoisia tehtäviä? Saalistavat ja taistelevat he kuten muutkin sudet vai tekevätkö he pelkästään omia tehtäviään?” kysyin lopulta keksittyä sopivia.

//Ulvoja?

©2019 Tähtien Valo - suntuubi.com