Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Arvot, niillä nouseminen:

HUOMIOI että voit aloittaa pennusta tai alkajasta! Jos haluat aikuisen suden, suosittelen adoptoimaan sellaisen.

Alfa:

Alfa on lauman johtaja. Alfa on ollut edellisen alfan Betana. Eli hän on ollut alfan valinta tuohon tehtävään. Alkajat eivät voi olla alfoja tai betoja. Alfalla on suurin vaikutusvalta ja hän tekee suurimmat päätökset.

Beta:

Tavallaan niin kuin varapäällikkö. Alfan valinta. Hoitaa rajapartiot ja metsästyspartiot, ja toimii Alfan neuvonantajana. Kun Alfa kuolee, Betasta tulee lauman Alfa. Sitten tämä valitsee uuden Betan. Suden täytyy olla ylimmän asteen metsästäjä tai sotilas, jotta hänet voitaisi valita Betaksi.

Kutsuja:

Kutsuja saa viestejä Taivaan laumalta ja on tavallaan kuin "parantaja". Kutsuja käyttää haavojen ja sairauksien parantamiseen erilaisia luonnosta löydettyjä kasveja ja yrttejä. Kutsujalla ei saa olla pentuja tai kumppania. Muistakaa, ettei kutsuja noin vain paranna susia, hänkin joskus epäonnistuu. Jokainen kutsuja saa nimitystilaisuudessaan Taivaan laumalta jonkin voiman tai erityiskyvyn, jota hän saa käyttää vain laumatovereidensa hyväksi. Kutsuja myös pitää yhteyttä matkalla olevaan lähettiin ulvomalla. Jokaisella kutsujalla on voima, jonka avulla he pystyvät näkemään missä lähetti liikkuu.

Kutsuja-alkaja:

Kutsujan valinta. Opiskelee kutsujaksi. Silloin vanhempi kutsuja on hänen mestarinsa. Kutsuja-alkaja pääsee täydeksi kutsujaksi vasta, kun vanhempi kutsuja kuolee tai ryhtyy laumanvanhimmaksi.

Lähetti:

Lähetin tehtävänä on viedä esimerkiksi varoitusviestejä tai avunpyyntöjä toisille laumoille. Lähetilläkään ei voi olla kumppania. Vain lähetti saa astua rajan yli ilman alfaa.

Lähettialkaja:

Lähetin valinta. Opiskelee lähetiksi. Silloin vanhempi lähetti on hänen mestarinsa. Lähettialkajasta tulee täysi lähetti vasta kun vanhempi lähetti kuolee, tai päättää ryhtyä laumanvanhimmaksi.

Sotilaat:  
Metsästäjä nousee sotilaaksi kun hänellä on tarpeeksi kp:ta. Sotilaiden tehtävä on taistella ja puolustaa laumaa. Tarvittaessa jokainen susi kyllä taistelee.

Metsästäjät: 
Partiosusi nousee metsästäjäksi kun tällä on tarpeeksi kp:ta. Metsästäjän tehtävä on metsästää laumalle ruokaa. He metsästävät erilaisissa metsästyspartioissa. 

Partiosudet:  
Alkaja pääsee partiosudeksi, kun hänellä on tarpeeksi kp:ta siihen. Partiosudet partioivat rajoilla ja varmistavat, ettei rajaa ylitetä eikä riistaa varasteta. 

Alkajat: 
Pentu pääsee alkajaksi kun hänellä on 100 kp:tä. Jos alkaja haluaa kutsujaksi tai lähetiksi, sen hetkiset lähetit ja kutsujat testaavat onko alkajasta siihen. Muuten alkaja saa jonkun kokeneen suden mestarikseen. Mestari opettaa alkajalle kaiken tarvittavan taistelusta, metsästämisestä, partioinnista ja käyttäytymisestä.  Ylläpitäjät päättävät alkajalle mestarin. Voit toki toivoa jotain sutta mestariksesi. Jos lupaat olla aktiivinen, voimme EHKÄ laittaa Alfan tai Betan sutesi mestariksi.

Pentue-emot: 
Naarassudella pitää olla vähintään 300 kp:tä,  jotta hän voisi alkaa odottaa pentuja. Naaras viettää pentujensa kanssa aikaa pennuille tarkoitetussa pesässä siihen asti, kunnes pennusta tulee alkaja. 

Laumanvanhimmat: 
Hahmosi täytyy siirtyä laumanvanhimpiin kun hänellä on yli 1000 kp:tä. Hän voi kyllä halutessaan siirtyä sinne jo silloin kun hänellä on 800 kp:tä. Laumanvanhimpana hän ei enää osallistu partioihin eikä taistele eikä kouluta alkajia. Silloin sudelle on koittanut tavallaan kuin eläke. Hahmosi on kuoltava viimeistään vanhuuteen silloin kun hänellä on 1500 kp:tä.


Omega: 
Omegaksi joutuu sellainen susi, vaikka olisi ollut missä arvossa tahansa, jos on tehnyt anteeksiantamattoman virheen. (esim. Syönyt ennen Alfaa tai pettänyt laumaansa tai rakastunut toisen lauman jäseneen.) Silloin alfa tekee suuren haavan hänen kylkeensä. Omega saa syödä ruuasta vain rippeet, ja silloin jokainen lauman jäsen on kuin hänen Alfansa. Omega joutuu tekemään ikuisesti alkajien töitä ja tekemään alhaisia tehtäviä, ellei joku muu siirretä Omegaksi. Silloin vanha Omega siirtyy partiosudeksi. 

 

Seremoniat: 

Alkajaksi nimittäminen: 
Alfa seisoo matalan kallion kiellekeellä, jonka yllä sijaitsee alfan pesä. Lauma on koolla seremonian ajan Puhujankiellekeen edessä katsoen alfaa.  Alfa sanoo pennun nimen ja pyytä tätä astumaan eteen. Alfa sanoo: 
"Nuori pentu, ..(pennun nimi) , on osoittanut olevansa valmis alkajaksi.  Olethan?" 
Pentu vastaa: 
"Kyllä, alfa." 
Alfa jatkaa: 
"..(pennun nimi). Sinun mestariksesi tulee ..(suden nimi.)  
(suden nimi) on osoittanut olevansa hyvä laumalainen ja on valmis kouluttamaan alkajan. Toivon että siirrät kaiken tietosi ja taitosi tälle alkajalle." 
Uusi mestari sanoo: 
"Sen teen, alfa." 
Mestari nuolaisee alkajaa otsaan. 
Seremonian lopussa lauma huutaa yhteen ääneen alkajan nimeä ja ulvoo. 
 
Partiosudeksi nimittäminen: 
 
Alfa seisoo jälleen kerran Puhujankiellekkeellä. Lauma on kokoontunut kuulemaan Alfaa. 
"Olen keskustellut (Alkajan nimi) mestarin (Mestarin nimi) kanssa. Hänestä tämä alkaja on valmis aikuiseksi." Alfa sanoo. 
"(Alkajan nimi), astu eteen." 
Alkaja astuu eteen. 
"Olet lukuisten kuiden ajan opetellut laumamme tapoja, Taivaan lauman lakeja, metsästystä, taistelua ja partiointia. Nyt olet valmis partiosudeksi." Alfa toteaa. 
Alfa hyppää alas Puhujankiellekkeeltä, ja koskettaa kuonollaan alkajan otsaa. 
"Tästä päivästä lähtien, nuori susi, sinut tunnetaan lauman jäsenenä, upeana partiosutena, aina siihen päivään asti, kunnes ylenet tai lasket lauman hierarkiassa, tai kunniallisena kuolet." Alfa sanoo. 
"Kiitos" Uusi partiosusi sanoo. 
"Tänä yönä partioit rajoilla koko yön. Mutta nyt, lauma, ulvokaamme uuden jäsenen kunniaksi." Alfa haukahtaa. 
Lauma ulvoo

Metsästäjäksi nimittäminen: 

Kaikki ovat Puhujankielekeellä kuulemassa alfaa. 
"Minä ja betanne olemme katselleet nuorten susien kehitystä. Ja huomasimme jonkun, jonka aika on kasvaa lauman hierarkiasssa." Alfa sanoo. 
"(Partiosuden nimi) astu eteen." 
Partiosusi astuu eteen. 
"Olet näyttänyt olevasi loistava partiosusi. Mutta nyt on sinun aikasi nousta." 
Beta nousee seisomaan ja kävelee alfan vierelle. 
"Olet todistanut meille ja kaikille muille olevasi valmis metsästäjäksi." Beta haukahtaa. 
"Pyydän suurta Taivaan laumaa valaisemaan tämän nuoren metsästäjän polun." Beta julistaa ylpeänä ja koskettaa kuonollaan uuden metsästäjän otsaa. 
Lauma hurraa metsästäjän nimeä ja ulvoo. 

Sotilaaksi nimittäminen:

Lauma on kuulemassa Alfaa.
"Voin ylpeänä kertoa, että eräs metsästäjä on valmis siirtymään laumalaisten korkeimpaan arvoon, sotilaisiin." Alfa julistaa.
Alfa ottaa jäniksen, ja nylkee sen turkin. Sitten Alfa asettaa sen metsästäjän eteen. Metsästäjä laittaa oikean etutassunsa turkin päälle.
"Kiitämme Taivaan laumaa tästä upeasta sudesta, joka kasvaa nyt laumamme sotilaaksi." Alfa sanoo.
Jokainen laumalainen painaa päänsä ja kiittää hiljaa. 
"Tiesi on johtanut pohjalta huipulle." Alfa toteaa ja katsoo ylpeänä uutta sotilasta.
"Taivaan lauma valaiskoon polkusi." 
Lauma hurraa ja ulvoo. Lauma juhlii uutta sotilasta koko yön.

Taivaan lauman asettama laki:

 

1. Kutsuja ja lähetti eivät saa rakastua tai saada pentuja. Heidän on oltava yksipuolisia koko laumalle, eivätkä he saa laittaa omia pentujaan etusijalle.

2. Kutsujien on pysyttävä poissa laumojen välisistä taisteluista. Kutsujan on autettava sutta hädässä, vaikka hän olisi eri laumasta. Kutsujan on käytettävä Taivaan laumalta saamaansa voimaa vain laumansa hyväksi.

3. Jos pentu on hädässä, suden on autettava häntä. Ei ole mitään väliä, onko pentu toisesta laumasta saati hihnakoira.

4. Susi on kunniallinen eläin. Susi ei tapa turhaan. Susi tappaa vain jos on pakko.

5. Puolusta laumaasi, tarpeen tullen jopa hengelläsi.

6. Kunnioita toisia laumoja äläkä varasta heiltä riistaa tai maata.

7. Toisia laumoja on autettava, etteivät ne tuhoudu.

8. Alfan on aina tehtävä päätökset tasapuolisesti suosimatta ketään. Alfa ei saa vaarantaa laumaansa turhan takia.

9. Älä ole missään suhteessa toisen lauman jäsenen kanssa.

10. Suden on kartettava pystykulkijoita ja hihnakoiran elämää.

11. Jos susi rikkoo tätä lakia, susi on karkoitettava, tai alennettava Omegaksi.

 

Sanastoa:

 

Ihminen = pystykulkija

Auringonhuippu = keskipäivä

Taivaan lauma = lauma taivaassa, jonne susi menee kuoltuaan

Pimeyden lauma = lauma ikipimeässä metsässä, jonne paha susi menee kuoltuaan

Lehtikato = talvi

Hiirenkorva = kevät

Lehtisade = syksy

Viherlehti = kesä

Hihnakoira = lemmikkikoira

Hurjakoira = Tappajarotu, yleensä rotvailer tai pinseri, ihmiset kouluttaneet tappamaan

Hirviö = auto

Kirkaskivi = lasi

Riista = luonnosta pyydettäviä eläimiä jota sudet syövät

Kp (Muuten vaan jos joku ei tiedä mitä ne on) = Kokemuspiste, joita saa tarinoista ja chattipeleistä. Niillä hahmosi kasvaa ja kohentaa asemaansa.

 

Alueita laumojen reviireillä:

Pohjoisen lauma:

Leiri:

Leiri sijoittuu pienelle aukiolle sankan tiheikön keskellä. Leirissä on vanha mäyränkolo, josta on tehty pentujen ja pentuja hoitavien naaraiden pesä. Aukion reunalla on kalliota, jossa on pieni luola, ja luolan edessä on lyhyt kieleke, jota kutsutaan Puhujankielekeeksi. Luola on alfan pesä. Muut pesät ovat suojaisten puiden alla, tai pusikossa. Joskus sinne muodostuu hyviä koloja, jotka ovat mainioita tuulen- ja sateensuojia.

Jäävirta:

Lauman ainoa juomapaikka. Jäätyy talvisin, jolloin jään pintaa täytyy rikkoa. Jäävirran luota kutsujat löytävät suurimman osan yrteistään. Virta jatkuu pitkälle ja putoaa lopulta Syvään rotkoon upeana vesiputouksena.

Myyräniitty:

Pieni hylätty niittyalue lähellä pystykulkijoiden maata. Niityltä löytyy paljon riistaa.

Taivaskummut:

3 kumpua lähellä toisiaan. Kummut nousevat niin korkealle, että taivas erottuu hyvin ilman että puut tulevat näkymän tielle. Täältä alkajat hakevat sammalia nukkumapaikkoihin.

Muun alueen saat miettiä itse, kunhan et nimeä niitä ;)

 

Idän lauma:

Leiri:

Leiri sijoittuu aurinkoiseen kalliokkoon, jonka kolot ja luolat ovat hyviä pesäpaikkoja. Itse asiassa kaikki pesät ovat koloissa tai pienissä luolissa.

Syvä Rotko:

On itse asiassa molempien laumojen reviirillä. Jäävirta virtaa mahtavana vesiputouksena alas, josta se lähtee alajuoksuna virtaamaan kohti idän lauman reviiriä.

Karhukalliot:

Aurinkoiset kalliot kuivalla alueella reviirin reunalla, jossa viihtyy paljon karhuja, jonka takia sudet eivät sinne mieluusti mene.

Sammalmonttu:

Suuri monttu keskellä pientä aluetta lehtimetsää. Sen ympärillä on paljon kasvillisuutta, ja sieltä kutsujat löytävät yrttinsä.

Muu alue on muuten kalliota ja havumetsää. Ehkä enimmäkseen mäntyjä.

 

 

Säännöt:

1: Ei kiroilua eikä mitään K18 kamaa.

2: Jokainen pelaaja on otettava huomioon eli ketään ei syrjitä.

3: Jos haluat kommentoida toisten tarinoita, haluamme nähdä vain hyvää palautetta.

4: Autohittaus sallittua, mutta KOHTUUDEN rajoissa.

5: Ylläpitäjiä saa pyytää lisäämään hahmoja ja ym... mutta ei hirveää hoputusta koska meilläkin on elämä.

6: Älä kerro muille oikeaa nimeäsi, ikääsi, asuinpaikkaasi tai jotain muuta sinuun liittyvää. Esiinny vain nettinimelläsi. Jos haluat vaikka sanoa: -"Kissani nimi on Pertti:" se ei haittaa.

7: Älä luo hahmoja liikaa. Mieti, kuinka monella hahmolla jaksat roolia. Jos hahmollasi ei ole roolittu yli 3 kuukauteen, siirrämme sen npc:ksi.

8: Muista tehdä hakemuksessa tarkasti ja tarpeeksi monta lausetta.

9: Käytä hakemuksessa kirjakieltä. Emme tahdo sinne puhekielen lyhenteitä tai hymiöitä.

10: Saat laittaa tänne hahmosi kuvan, mutta muista että kuvan pitää olla laillinen/sallittu. Siihen ei saa tarvita mitään tekijänoikeus juttuja. Voit myös piirtää hahmosi.

11: Rooliminen eli tarinoiden kirjoittaminen tapahtuu vain ja ainoastaan Tarinat-kohdassa. Ylläpitäjät arvostelevat tarinasi, ja annamme kp:t sen perusteella. Älä valita meille tarinoiden arvostelusta, sillä se on oma mielipiteemme.

12: Munchaaminen kielletty! Hahmosi ei voi olla paras kaikessa. Ota huomioon, että hahmosi voi myös kuolla.

13: Metapelaaminen kielletty! Hahmosi ei voi tietää kaikkea toisesta hahmosta. Vain sen verran mitä on kuullut/nähnyt. Vastasyntynyt pentu ei voi tietää heti kaikkien laumalaisten nimiä ja tapoja.

14: Hahmollasi voi olla taikavoimia, koska tämähän on fantasiaroolipeli. Mutta ei kuitenkaan mitään lentäviä susia. Jos nyt välttämättä haluat jonkin voiman hahmollesi, voit neuvotella ylläpitäjien kanssa, olisiko sutesi ennustuksen valittu. Silloinkin voiman täytyy olla erittäin yksinkertainen.

15: Kuten jo kohdassa 12 sanoimme, hahmosi ei voi olla kuolematon! Hän kuolee sitten viimeistään vanhuuteen.

16: Teleporttaaminen kielletty. Hahmosi ei voi olla edellisessä tarinassa vaikka nyt kalliolla, ja sitten seuraavassa tarinassa leirissä. Sinun on kirjoitettava koko matka kalliolta leirille.

17: Et voi viedä hahmoasi toisen lauman reviirille, koska toinen lauma silloin luultavasti tappaa hänet. Vain lähetit, jotka vievät viestejä muille laumoille, voivat tehdä tämän yksin. Joskus, jos lauman alfalla on asiaa toisen lauman alfalle, hän järjestää partion ja käy toisen reviirin rajalle odottamaan toista partiota.

18: Hahmosi voi olla ihastunut toiseen hahmoon, tai punoa pahoja suunnitelmia, mutta kumppanuuteen täytyy kysyä lupa hahmon omistajalta ja npc-hahmon kannalta ylläpitäjiltä. Pahojen suunnitelmien toteuttamiseenkin tarvitaan ylläpitäjien lupa.

19: Jos hahmosi odottaa pentuja, roolipelissä niiden kantoaika on vähintään 3 viikkoa.

20: Alkajat eivät saa poistua leiristä ilman vanhemman suden lupaa.

21: Taistelu- tilanteessa muista realistisuus. Huomioi vastustajan ikä, koko ja voimakkuus. Et saa tappaa tai vahingoittaa toisen hahmoa ilman hahmon omistajan/ylläpitäjien lupaa. Et saa myöskään järjestää taisteluita, saat kyllä yrittää yllyttää lauman alfaa siihen. Jos hahmosi on alfa, saat lähteä taisteluun kuitenkin ylläpitäjien luvalla.

22: Kutsujat voivat saada ennustuksia vain jos olet kysynyt luvan ylläpitäjiltä.

23: Noudata kaikkia sääntöjä, sillä sitähän varten ne ovat.

24: Taivaan laumasta eikä Pimeyden laumasta saa adoptoida hahmoa, koska he ovat tavallaan kuolleita.

25: Hahmosi ei voi parantaa itse itseään. Kutsujat voivat parantaa hahmosi sairauksia ja lakkauttaa verenvuotoja. Mutta suurista haavoista jää aina arvet.

26: Voit luoda hahmon vain Idän tai Pohjoisen laumaan. Järven laumasta voit vain adoptoida hahmoja. Et voi luoda koiria, koska tämä on susiroolipeli. Et voi myöskään tehdä susia Taivaan tai Pimeyden laumaan, koska he ovat kuolleita! Älä myöskään adoptoi sieltä ketään.

27: Älä matki muita nimiä, ellei saman nimentyylin haltija ole hahmosi sisar, veli tai pentu.

Ps. Ylläpitäjiltä saa ja täytyy kysyä jos jokin on epäselvää:)

 

 

Kutsujan käyttämiä yrttejä: (Aika samoja mitä on soturikissoissakin.)

Maustekirveli:

<Hyvältä tuoksuva, suurilehtinen ja valkokukkainen kasvi. Lehdistä saa pureskeltua mehua jota voi levittää haavoille välttääkseen tai parantaakseen tulehduksia. Juurta voidaan pureskeltuna käyttää mahavaivoihin.>

Leskenlehti:

<Kelta-tai valkokukkainen, lehdekäs kasvi. Lehdet pureskellaan mössöksi ja annetaan vaikeasti hengittäville tai yskäisille susille. Käytetään myös hoitona pentuyskään.>

Raunioyrtti:

<Suurilehtinen ja kellonmuotoiset, vaaleanpunaiset, lilat tai valkoiset kukat omaava kasvi. Juuri pureskellaan mössöksi auttamaan murtuneiden luiden korjaantumista.>

Voikukka:

<Keltainen kukka. Varren sisällä oleva valkoinen neste auttaa ampiaisen pistoihin.>

Kultapiisku:

<Korkea, keltakukkainen kasvi. Pureskeltuna voidaan käyttää hauteena haavojen parantamiseen.>

Hunaja:

<Sudelle miltei mautonta keltaista nestettä. Vaikeaa hankkia ilman mehiläisen pistoja. Auttaa sutta joka on hengittänyt savua. Varastoidaan sammaleeseen.>

Katajanmarjat:

<Violetteja marjoja, jotka kasvavat havupensaissa. Käytetään helpottamaan mahavaivoja, vaikeaa hengitystä ja antamaan voimia.>

Laventeli:

<Pieni, purppurakukkainen kasvi jota käytetään parantamaan kuumetta ja paleltumia.>

Nokkosen siemenet:

<Auttaa jos susi on niellyt myrkkyä. Aiheuttaa oksennusreaktion.>

Vadelman lehdet:

<Auttavat tyrehdyttämään verenvuodon poikimisessa.>

Kaisla:

<Käytetään sitomaan murtuneita luita.>

Timjami:

<Syötynä auttaa shokkiin.>

Hämähäkinseitti ja poimulehti:

<Sillä yritetään tyrehdyttää verenvuodot.>

 

 

Laumojen tapoja:

Täydenkuun ulvonta:

<Täysikuun aikaan jokainen alfa johdattaa laumansa eräälle jyrkännemäiselle kalliolle. Kalliot ovat samaan suuntaan, eli molemmat laumat näkevät toisensa. Sudet ulvovat täysikuulle, ja saattavat silloin nähdä jonkun heille tärkeän kuolleen suden joka on Taivaan laumassa. Vaikka laumoja on enää kaksi, jyrkänteitä on yhteensä neljä. Jyrkänteiden välissä on pieni järvi. >

Kutsujien oma tapa:

<Jos laumassa jokin on vaikeaa, vesihukka, nälänhätä, sairaus tai paha susi riepottelevat laumaa, kutsuja lähtee etsimään henkilöä nimeltä Kuuta Ulvova Susi. Hän on kirkas tähtisusi, joka on Taivaan lauman lähetti. Hän vaeltaa koko ajan, joten hän ei ole samassa paikassa kuin joskus aiemmin. Kutsujan löydettyä hänet, he keskustelevat koko yön mitä pitäisi tehdä, ja aamulla kutsuja palaa takaisin vastauksen kera.>

Kuollut susi:

<Jos susi on kuollut, laumalaiset toimivat näin. Jos on taistelu käynnissä, he vievät ruumiin leiriin vasta sen päätyttyä. Leirissä ruumis pestään nuolemalla, ja sen turkki suidaan kauniin näköiseksi. Yön koitettua ja kuun noustua lauma kerääntyy ruumiin viereen ja ulvoo. Näin he saattavat suden turvallisesti Taivaan laumaan. Lauma valvoo suden vierellä koko yön. Aamun sarastaessa he menevät hautaamaan sen.>

Vesihukka tai leviävä sairaus:

<Tämä on vain Idän lauman tapa. Jos jokin tuhoisa kuten vesihukka tai leviävä sairaus vaanii laumaa, eivätkä he ole löytäneet Kuuta Ulvovaa Sutta, lauman alfan on toimittava. Hän nimittää Puhujankielekeellä yhden uhraajan. Riippuen ongelman koosta, he miettivät uhrattavan. Yleensä he uhraavat jäniksen, mutta jättimäisen ongelman kohdalla valitettavasti suden. Lauma astelee Syvän Rotkon vierelle. Valittu uhraaja tappaa uhrattavan, ja sen jälkeen uhrattu tiputetaan Syvään Rotkoon. Useimmiten viimeistään tämän jälkeen ongelmat ratkeavat.>

Alkajien kisat:

<Laumat järjestävät alkajille kerran vuodessa kilpailut Taivaan lauman kunniaksi kiittääkseen Taivaan laumaa antamistaan pennuista ja hyvästä riistakaudesta. Kilpailut voittanut alkaja saa jonkin palkinnon.>

 

Visat palkinnot ja joulukalenteri:

<No tämä ei ole hahmoille vaan teille, rakkaat liittyjät. Järjestämme kerran kuussa visoja, joista on luvassa palkintoja. Sekä tietysti joulukalenteri ja kesäloma arvonta, joihin kuuluu sekä visoja että arvottuja palkintoja :) >

©2018 Tähtien Valo - suntuubi.com